Sunday, May 4, 2014

cinta

assalamualaikum!! heheh
lama sungguh tak buka blog...huh
yela..bz ngn belajar..hehe
ok..ari ni saya nak share something..tentang pe ye???
hmmm?? iaitu CINTA..
pe yg korang paham tentang cinta??

bila kita sebut je tntang cinta ni,msti kita  bab couple..
pikir ada boyafriend dengan gelifriend..hah tol x??

keluar berdua-duaan sambil pegang tangan..ceh...romantik la kunun...

Sabda Rasullullah SAW : Sesungguhnya kepala seseorang di antara kamu ditusuk dengan jarum besi 
lebih baik daripada menyentuh tangan perempuan yang tidak halal baginya.


romantik tu mmg la romantik..spe x nak mahu kan cinta seperti sweet cm korea.

.sanggup berkorban cam hindustan..lau tanya kat saya..mmg sy nak juga.

tapi nak kisah cinta cm korea ngan hindustan..kena la pada tempat nya..iaitu untuk yg halal buat kita

bukan nya..ngan orang bukan halal bg kita..

cinta manusia tu urusan Allah,urusan kita adalah kejar cinta Allah..

tapi kebanyakan manusia suka sgt msuk cmpur urusan Allah..
kejar dlu cinta Allah,nanti Allah akan beri cinta yang kita ingin kan  :)

waallahu A'lam..





No comments:

Post a Comment